Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
daikin-logo inverter ne-inverter


Daikin Industries Ltd.
je osnovao Akira Yamada 1924 godine u Osaki, Japan. Tada se proizvodnja bazirala na sustavima grijanja za potrebe zrakoplovne industrije. Danas, više od 17 000 djelatnika širom svijeta, razvija, proizvodi i prodaje klimatizacijske sustave visoke kvalitete industrijske, komercijalne i stambene namjene. Od toga vremena, zahvaljujući desetljećima iskustva, konzistentnom istraživačkom i razvojnom programu, inovativnim tehnologijama, umjerenim cijenama i izuzetnom servisu, Daikin postaje prvi i najnapredniji proizvođač klimatizacijskih sustava kako u Japanu tako i u Europi.

Inovacija i kvaliteta oduvijek su glavna uporišta Daikin filozofije, i mi vjerujemo da ponudom najbojih uređaja možemo i dalje uspijeti. Daikin kvaliteta stalno se poboljšava intenzivnom potporom naše prodajne mreže i naporima u našem proizvodnom procesu. Daikinova pozicija vodećeg na tržištu rezultat je bliskog rada između distributora, ovlaštenih partnera, kupaca i osoblja.

VODEĆI U KVALITETI PROIZVODA

Tvrtka Daikin proizvodi opsežnu liniju energetski visokoučinkovitih kvalitetnih proizvoda i sustava za kontrolu unutarnje klime za komercijalnu, stambenu i industrijsku namjenu. Naš proizvodni program temelji se na četiri osnovna “stupa”, koji prikazuju raznolikost proizvoda tvrtke Daikin:

daikin-grijanje

optimizirana rješenja za grijanje: zrak-zrak (stambene i komercijalne primjene) i zrak-voda (stambene primjene s opcionalnom mogućnošću pripreme tople vode za domaćinstvo)

daikin-klimatizacija najmodernija klimatizacija s direktnom ekspanzijom za stambene i komercijalne primjene
daikin-sustavi-vodom sustavi za grijanje i hlađenje vodom za centralno hlađenje i grijanje za procesnu i
daikin-rashladna-tehnika sustavi za hlađenje robe u rashladnim vitrinama i komorama za duboko smrzavanje i srednje temperature namjenjeno maloprodajnim prostorima i industriji


Oprema u svakom stupu kombinira napredne tehnologije za osiguranje maksimalne energetske učinkovitosti, minimalnog utroška energije kao i minimalne operativne troškove tijekom čitavog životnog vijeka opreme. Naša široka linija proizvoda vrlo je opsežna i toliko sveobuhvatna u pogledu ključnih segmenata kontrole unutarnje klime da smo uvijek sigurni u svoju sposobnost ispunjavanja zahtjeva naše baze krajnjih korisnika, projektanata, ugovornih izvođača i instalatera.

ENERGETSKI UČINKOVITA OPREMA

daikin-energetska-ucinkovitostBrojne inovacije proizvoda proizlaze iz Daikinove ekološke osviještenosti. Inverterska kontrola smanjuje vrijeme pokretanja jedinice i modulira snagu kompresora kako bi precizno odgovarali zahtjevima opterećenja sustava. Kad je povezan s Daikin istosmjernim motorima kompresora omogućava Daikin opremi da postigne najveće COP vrijednosti na tržištu. Isto tako, napredni paketi računalne kontrole u svakom trenutku osiguravaju optimalnu učinkovitost sustava i omogućavaju daljinski nadzor putem interneta.

 

 

DAIKIN - VRHUNSKA KAKVOĆA

Visoki standardi kakvoće podržavani su svakom proizvodu tvrtke Daikin budući im se prigodom konstrukcije i ispitivanja posvećuje izuzetna pažnja. Nadalje, svi proizvodi tvrtke Daikin zaštićeni su posebnim slojem protiv korozije, a konstruirani su za dugi vijek trajanja. Stoga niti jedan proizvod, odnosno niti jedna jedinica neće napustiti tvornicu a da prije toga nisu podvrgnuti detaljnom probnom pogonu i kontroli kakvoće. Samo ime ″Daikin″ garancija je vrhunske kakvoće.

PROMIŠLJENO I NEČUJNO

daikin-iznimno-tihi-radKlimatizacijske jedinice reda veličine 2.5 kW (obično se instaliraju u spavaonicama ili manjim prostorijama za boravak) reda su veličine tlaka buke 25 dB(A). To je otprilike poput tihe kiše. Isto tako njihova promišljena rješenja lako se uklapaju u bilo koje unutrašnje uređenje prostora. U interesu svođenja razine buke klimatizacijskog uređaja na minimum pojedini sustavi tvrtke Daikin opremljeni su dodatno funkcijom koja omogućava "iznimno tihi rad". Prigušenjem buke kompresora te smanjenjem buke pogonskog motora (primjerice noću) podržava se razina buke na razini nezamjetljivosti

KOMFORNO UPRAVLJANJE

daikin-controlSvi klimatizacijski sustavi tvrtke Daikin opremaju se komfornim daljinskim upravljačima kojima se jednostavno rukuje. Oni nude široki raspon mogućnosti i predprogramiranih funkcija kao što su funkcija “dan/noć” i funkcija “odsutnost od kuće”. U kombinaciji s osjetnikom pokreta i prisutnosti, na raspolaganju su vam razne mogućnosti - samo jednim pritiskom na daljinskom upravljaču do savršene klime!

ČIST ZRAK

Osim hlađenja zraka klimatizacijski sustavi tvrtke Daikin vrše i funkciju pročišćavanja zraka. Najveći broj unutarnjih jedinica opremljen je zračnim filterom koji odstranjuje prašinu iz struje zraka. Pojedine unutarnje jedinice nude poseban komfor pročišćavanja zraka pomoću fotokatalitičkog deodorirajućeg filtera koji filtrira prašinu, dekomponira neugodne arome i sprečava prisutnost bakterija, virusa i mikroba. Stalna dobava čistog zraka na taj je način zajamčena.daikin-filter-zraka

  1. Izlazna jedinica streamer pročišćivača emitira elektrone velike brzine te njima razlaže i odstranjuje čestice koje se nalazi u zraku.
  2. Predfiltar hvata prašinu i uklanja bakterije i alergene.
  3. Plazma ionizator nabija elektrostatičkim nabojem čestice prašine i peluda koje su spremne za odstranjivanje filtrom.
  4. Elektrostatski nabijen element za elektrostatsko skupljanje prašine (s prednje strane naboranog filtera za skupljanje prašine) upija prašinu i pelud.
  5. Foto katalizator u fotokatalitičkom sloju od titanovog apatita (na stražnjoj strani naboranog filtera za skupljanje prašine) odstranjuje neugodne mirise i viruse. 
  6. Fotokatalizator i katalizator za raskuživanje streamera razlaže formaldehid i neugodne mirise.

 

daikin-eco-plinDaikin je jedini proizvođač klimatizacijskih sustava koji aplicira opsežno razvijanje radnih tvari koje ne sadrže klor. Na taj se način omogućuje izbor idealne radne tvari za svaki pojedini Daikin sustav. Stoga se u današnjim jedinicama tvrtke Daikin primjenjuju radne tvari tipa R-407C i R-410A.

 

 

Optima klima ZadarOptima klima ZadarOptima klima Zadar