Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo

sharp-logo


Zašto odabrati klima uređaj SHARP?

Svojim neizmjernim iskustvom i kontinuitanim razvojem i inovacijama, Sharp je razvio liniju klima uređaja koja se savršeno uklapa u svaki ambijent i stil života. Elegantna i pouzdana linija klima uređaja Sharp, spoj vrhunske tehnologije, koja omogućuje maksimalnu uštedu energije zahvaljujući Sharp DC-Eco Inverter tehnologiji i najvišoj energetskoj klasi A. Najviša razina komfora zajamčena je "Coanda"  efektom ispuha zraka, a briga za okoliš novim, ekološkim rashladnim sredsrvom R-410A.
Karakteristika koja Sharp klima uređaje čini jedinstvenima je ekskluzivna "Plasmacluster" tehnologija.

Nova kvaliteta zraka, osvježena mikroklima, zdraviji životni prostor; saznajte kako klima uređaji Sharp mogu promijeniti Vaš svijet.

Plasmacluster

plasmacluster-logoSharp je stvorio rješenje za sve probleme sa kvalitetom zraka: izvanrednu Plasmacluster tehnologiju. Revolucionarni sustav koji u određenim omjerima generira pozitivne i negativne ione koji na učinkovit i prirodan način neutraliziraju bakterije, viruse, prašinu i alergene koji mogu biti uzročnici alergija, bolesti i asmatičnih napadaja. Rezultat djelovanja Plasmacluster ionizatora je uvijek svjež, stvarno pročišćen i zdrav zrak.

Eco Inverter

Sharp Eco Inverter tehnologija predstavlja značajan napredak u rezidencijalnom programu klimatizacije. Kontinuirani razvoj i visokosofisticirana Sharp tehnologija, stvorili su proizvod koji je uvelike unaprijedio koncept klima uređaja.dc-eco

Eco Inverter je snažan: raspolaže sa 40 do 90% više snage u odnosu na standardne klima uređaje, postiže zadanu temperaturu prostora u samo 2/3 vremena u odnosu na ne-inverterske modele, grije i pri vrlo niskim vanjskim temperaturama.

Eco Inverter je ekonomičan:
troši do 45% manje električne energije u odnosu na standardni klima uređaj i to tako da troši samo onoliko koliko je stvarno potrebno da bi postigao temperaturu prostora.


Eco Inverter je pouzdan:
apsolutni je rekorder u pouzdanosti i bešumnosti rada zbog upotrebe "Twin Rotary" kompresora.

Sharp Eco inverter je odgovor na najzahtjevnije prohtjeve u klimatizaciji.

DC-Eco Inverter

dc-eco-inverterIstosmjerni (DC) motori kompresora i ventilatora troše manje energije od izmjeničnih (AC), osiguravajući tako bolju energetsku učinkovitost uređaja. Svi inverterski Sharp modeli opremljeni su DC-Eco Inverter tehnologijom, odnosno istosmjernim kompresorom, motorom ventilatora vanjke i motorom ventilatora unutarnje jedinice.

Novi dizajn ventilatora vanjske jedinice

ventilatorVentilator vanjske jedinice novog je profila, razvijen na osnovi NASA-inih aeronautičkih teorija. Konstruiran je aerodinamički, kako bi povećao količinu protoka zraka. Na taj način je postignuta visoka efikasnost protoka zraka (1,5 puta veća u odnosu na prethodno korištene ventilatore).

Coanda efekt

coandaKlima uređaji Sharp opremljeni Coanda efektom stvaraju optimalnu distribuciju zraka u prostoru. Vrlo je bitno da ispuh zraka iz klima uređaja ne bude usmjeren direktno prema osobama koje borave u prostoru. U ljetnim mjesecima hladan zrak se tangencijalno ispuhuje prema stropu te se sam lagano spušta po prostoriji stvarajući efekt "kiše" hladnog zraka, dok je zimi topal zrak usmjeren vertikalno direktno u pod stvarajući efekt podnog grijanja; na ovaj način, strujanje zraka u prostoriji je ujednačeno, bez turbulencija te je znatno smanjena brzina strujanja.

Energetska klasa

energetska-klasaKlasa energetske učinkovitosti određena je EER (Energy Efficiency Ratio) - u načinu hlađenja i COP (Coeficient Of Performance) koeficijentom u načinu grijanja. Ovi koeficijenti određuju energetsku klasu učinkovitosti koja se kreće u rasponu od A (najveća en. učinkovitost) go G. Većina klima uređaja Sharp pozicionirana je u energetskoj klasi A.

Ekspanzijski ventil

Koristeći impulsni motor, ekspanzijski ventil regulira volumni protok rashladnog medija čime je omogućena efikasnija izmjena topline.

Samočišćenje

samociscenjeFunkcija samočišćenja prisutna je u svim modelima opremljenim Plasmacluster ionizatorom. Plasmacluster ioni spriječavaju razvoj gljivica i plijesni  na izmjenjivaču unutarnje jedinice. Pritiskom "Clean" tipke na daljinskom upravljaču aktivira se funkcija samočišćenja koja djeluje tako da 40 minuta ispuhuje topao zrak obogaćen

 

 

 

 

Optima klima ZadarOptima klima ZadarOptima klima Zadar