Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
toshiba-logo

 

inverter  

 

TOSHIBA je moderna multinacionalna tvrtka sa širokim asortimanom i proizvodnjom širom svijeta. Prva je proizvela klima uređaj sredinom 50-tih godina 20 stoljeća, prva u svijetu predstavila split model klima uređaja.

Toshiba klima uređaji predstavljaju state-of-the-art tehnologiju integriranu s najnovijim tehničkim rješenjima i bezkompromisnom kvalitetom izrade. Osiguravaju visoku energetsku učinkovitost, bilo prilikom hlađenja ili grijanja, najefikasnije pročišćavanje zraka i nadasve tihi rad uz poštivanje svih najstrožih ekoloških standarda, a sve to kako bi Vama omogućili bolju kvalitetu življenja u Vašem domu, uredu, u komercijalnim prostorima poput trgovina, restorana ili u javnim ustanovama poput bolnica, knjižnica i sl.

TOSHIBA već preko 60 godina ulaže u istraživanje i razvoj inovativnih sustava za klimatizaciju prostorija. Najviši prioritet pritom predstavlja kvaliteta, koja na različite načine dolazi do izražaja. Kvaliteta je bila i jest jedna od jakih strana Toshibe, i ona je bez svake sumnje povezana s markom, a isto tako je i mjerilo po kojem se Toshiba razlikuje od konkurencije.


OKOLIŠ

toshiba-okolisToshiba se ne samo zbog zakonskih propisa trudi u razvoju inovativnih tehnologija pronalaziti rješenja koja će biti podnošljiva za okoliš i koja će okoliš čuvati. I u filozofiji poduzeća živi se pod motom „iz“ okoliša i „za“ okoliš. Svi Toshiba sustavi za klimatizaciju rezidencijalnih objekata izvedeni su u skladu s uredbom EU o ograničavanju upotrebe određenih opasnih tvari u električnoj i elektroničkoj opremi. S druge strane, tehnologije koje primjenjuje Toshiba i koje je dijelom sama razvila, aktivno doprinose odgovornom očuvanju resursa.

 
HYBRID INVERTER – Toshiba tehnologija u najčišćem smislutoshiba-hybrid-inverter

Suvremeni klima-uređaji više ne uključuju i isključuju kompresor kako bi podesili sobnu temperaturu, već potrošnju energije reguliraju pomoću inverterske tehnologije. Pritom se uz pomoć najsuvremenije elektronike mijenja strujno napajanje, ili bolje reći frekvencija i amplituda kompresora. Kod inverter vektor IPDU tehnologije ova je regulacija moguća unutar velikog raspona.

• Kompresor proizvodi samo onoliko snage, koliko je potrebno. Potrošnja energije se minimizira.

• Dulji vijek trajanja uređaja

Koliko će dobro raditi neki klima-uređaj s inverterskim upravljanjem, uglavnom zavisi od učinkovitosti tri najvažnije komponente: elektronike, motora i kompresora. Toshiba je svoju pozornost usmjerila na sve komponente podjednako, a uspjeh govori sam za sebe.


DVOSTRUKI ROTA CIJSKI KLIPNI KOMPRESORI: dvostruko dobri

TOSHIBA već godinama uspješno upotrebljava dvostruke rotacijske klipne kompresore, odnosno tzv. „twin-rotary“ kompresore. Ovi kompresori sastoje se od dva protuhodna rotirajuća klipa koji se u prvom redu odlikuju većim koeficijentom učinkovitosti i duljim životnim vijekom. Kako bi se zajamčile optimalne performanse kompresora, upotrebljavaju se isključivo istosmjerni motori, čiji su polovi opremljeni permanentnim magnetima. Upravljanje brojem okretaja motora ima zadatak da ovisno o opterećenju odredi najbolji broj okretaja kompresora.

Najbolja učinkovitost

• Koeficijenti učinkovitosti TOSHIBA sobnih klima uređaja su bez premca i kreću se apsolutno u samom vrhu. Parametri učinka koje TOSHIBA uređaji ostvaruju, zadivljuju čak i kada je riječ o punom opterećenju, premda klima-uređaji u takvom režimu rade samo do 5% vremena. Učinkovitost još bolje izgleda kada se ovi pokazatelji uspoređuju u režimu rada pod djelomičnim opterećenjem – tu je TOSHIBA bez svake sumnje u samom vrhu! Željeli biste pravu udobnost uz niske troškove energije i uza sve to ekološki prihvatljivo rješenje? U tom su slučaju TOSHIBA sobni klima-uređaji svakako ono pravo za Vas.


EuP1) LOT10

SCOP & SEER

eup-lot10„Sezonski koeficijenti učinka“ ubuduće će pružati još više informacija o stvarnoj potrošnji energije – promatrano tijekom godinu dana. Kod koeficijenata SCOP/ SEER pokazatelji učinka uzimaju se u obzir kod punog opterećenja samo u vrlo malom segmentu, budući da klima-uređaj radi pretežito u području djelomičnog opterećenja. A u tom području dvostruki rotacijski klipni kompresori od Toshibe rade dokazano znatno učinkovitije od npr. scroll-kompresora, pri čemu postižu natprosječno dobre performanse. Posljedica toga su osjetno niži troškovi energije i manje opterećenje okoliša. 

1) EU-direktiva: Energy using Products / Proizvodi koji koriste energiju


AKTIVNO UPRAVLJANJE ZRAKOM:
čisti zrak nije nikakva slučajnost

Sobni klima-uređaji ne samo da hlade i griju, oni zrak također i odvlažuju te tako u najkraćem vremenu stvaraju ugodnu klimu u prostoriji. Još veću udobnost pružaju uređaji opremljeni učinkovitim sistemima zračnih filtara. Oni pročišćavaju zrak od grubih onečišćenja, imaju dezinfekcijski učinak te suzbijaju viruse i bakterije.

Filtar za zraktoshiba-air-filter

Svi Toshiba sobni klima-uređaji serijski su opremljeni velikim, perivim plastičnim filtrima, koji prekrivaju cijeli izmjenjivač topline. Tako se zrak već na samom ulazu pročišćava od grubih nečistoća i čestica prašine. Da bi se održao dobar rad ovih filtara, preporučuje ih se redovito prati sapunicom.

IAQ-filtarski sistemi

toshiba-filterIza inteligentnih i kvalitetnih filtarskih sistema krije se ideja da se zrak vrlo učinkovito pročišćava pomoću tvari iz prirode. Kod IAQ filtra srebro i enzimi mliječne kiseline djeluju efikasno protiv nečistoća, virusa i bakterija te tako pomažu da se zrak održava čistim i zdravim.

Deodorirajuće djelovanje: apsorbira dim, paru i neugodne mirise iz zraka

Antibakterijsko djelovanje: uklanja do 99 % bakterija Djelovanje protiv plijesni: zaustavlja stvaranje plijesni

Funkcija samočišćenja

toshiba-self-cleaning

 

 

Ovaj visokorazvijeni i učinkoviti sistem smanjuje vlagu na izmjenjivaču topline i tako sprječava stvaranje plijesni.

 

 

 

Toshiba klima uređaje odlikuje:

• Vrlo visoka vrijednosti učinkovitosti

• Štedljivost u potrošnji električne energije

• Čuvanje okoliša

• Pouzdani rad

• Hlađenje i grijanje pritiskom na gumb

Jednostavno mjerljiva prednost Toshiba klima-uređaja jasno se ogleda u energetskoj učinkovitosti. Brojni Toshiba sobni klimauređaji svrstani su među uređaje energetskog razreda „A“, što znači da se čak i kod njihova punog opterećenja postiže vrlo visoka učinkovitost. U stvari, ova učinkovitost se u praksi čak i u velikoj mjeri premašuje budući da klima-uređaji otprilike 90 % vremena rade pod djelomičnim opterećenjem. A ovdje Toshiba osvaja dodatne bodove zahvaljujući inverter tehnologiji koju je sama razvila i upotrebi dvostrukih rotacijskih klipnih kompresora, koji upravo na području djelomičnog opterećenja postižu vrhunske rezultate u pogledu učinkovitosti.

 

 

Optima klima ZadarOptima klima ZadarOptima klima Zadar