Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo

 vivax-logo


Vivax cool
klima uređaji dizajnirani su vodeći računa o prirodi, potrošnji energije kao i stvaranju ugodnog i zdravog prostora.VIVAX klima uređaji imaju 3 godine jamstva, uz redovan godišnji servis ovlaštenog VIVAX servisera.

I feel

Uređaji s ovom funkcijom imaju ugrađen dodatni senzor na daljinskom upravljaču. Senzor omogućuje mjerenje temperature u neposrednoj blizini daljinskog upravljača i tako dobivenu informaciju šalje unutarnjoj jedinici koja počinje hladiti ili grijati prostor. Ovakva kontrola temperature omogućuje preciznije i ugodnije okruženje i štedi energiju. Ukoliko pri hlađenju/grijanju daljinski upravljač očita da je temperatura viša/niža od podešene temperature, uređaj započinje s prilagodbom i stvaranjem ugodnijeg okruženja u vašem prostoru. Ukoliko pri hlađenju/grijanju daljinski upravljač očita da je temperatura niža/viša od podešene, radi uštede energije, kompresor se isključuje.

Dry mould proof

Ukoliko isključite uređaj koji posjeduje ovu funkciju, bez obzira da li se radilo o grijanju ili hlađenju, unutarnji ventilator će se i dalje okretati laganom brzinom kako bi osušio unutarnje komponente i djelove. Ova funkcija održava unutrašnjost čistom i suhom, te spriječava pojavu plijesni i neugodnih mirisa.

opcije-filtra

filter

 


Catechin filtar

Filtar je načinjen od izdržljive vlaknaste mreže koja ubire prašinu iz zraka i zaustavlja bakterije i viruse. Njegova učinkovitost je ≥ 95%.

Active carbon filtar

Aktivni karbonski filtar je načinjen od aktivnog ugljičnog i elektrostatičkog vlaknastog materijala. Sposoban je apsorbirati različite vrste materijala bilo u plinovitom ili tekućem stanju. Ovaj filtar posjeduje prednost velikog kapaciteta i brzine absorbcije štetnih plinova (poput amonijaka i sulfidnog hidrogena) i drugih neugodnih mirisa. Formirajući određenu poziciju na površini filtera, elektrostatični vlaknasti filtar prikuplja male čestice prašine, dima i životinjskih dlaka kako bi unaprijed spriječio alergične reakcije.

Bio filtar

Bio filtar se sastoji od posebnih bioloških enzima i eko filtra. Eko filtar prikuplja iz zraka vrlo male čestice prašine, bakterije, gljivice i mikrobe. Biološki enzimi uklanjaju bakterije tako što rastvaraju njihove stanične stijenke i na taj način uklanjaju mogućnost ponovnog zagađenja zraka u prostoru.

Ionizator

Anioni vode brigu o Vašem tijelu, stimuliraju cirkulaciju, poboljšavaju rad pluća i sprječavaju bolesti dišnih puteva (npr. astma). Negativni ioni eliminiraju prašinu i dim, kada zrak prođe kroz ionizator automatski počinje djelovanje aniona. Količina aniona može dosegnuti do 1.000.000 cm3. Anioni uklanjaju kemijske plinove i čestice prašine.

DC Inverter

inverterInovativna DC inverter tehnologija precizno i u svakom trenutku te svim uvjetima rada osigurava kapacitet hlađenja, odnosno grijanja sukladan zadanim uvjetima u prostoru. U cilju poboljšanja učinkovitosti u modu grijanja, Vivax DC inverter klima uređaji koriste dodatne grijače na vanjskoj jedinici uređaja. Jedan grijač služi za dogrijavanje ulja u kompresoru dok drugi poboljšava otapanje vanjske jedinice.

Rad ovih grijača se kontrolira putem glavnog procesora koji podatke o uvjetima bitnim za rad dobiva putem senzora koji su smješteni u vanjskoj jedinici uređaja. Kompresori kod standardnih klima uređaja uobičajeno rade konstantnom brzinom. Jedino inverterska tehnologija elektronski prati brzinu rada kompresora. Kompresor radi najvećom brzinom ukoliko je velika razlika između zadane temperature i temperature u prostoru, a kada postigne zadane uvjete usporava brzinu. Inverterskim načinom rada ostvaruje se i do 50% uštede električne energije.

Ukoliko je temperatura u prostoriji visoka, klima uređaj će raditi punom snagom sve dok ne postigne željenu temperaturu. Kada postigne željenu temperaturu uređaj će smanjiti snagu rada dovoljnu za ravnomjerno održavanje zadane temperature.

Na taj način se izbjegavaju nagle promjene u temperaturi prostora i omogućava značajna ušteda energije. Nema učestalog paljenja i gašenja uređaja koji dodatno opterećuju strujnu mrežu, a izbjegava se i sindrom “propuha”.


Prednosti:

inverter-rad


- precizna regulacija željene temperature
- brzo postizanje željene temper
ature
- smanjeno variranje temperature
- veća ugodnost klimatiziranog prostora
- mogućnosti grijanja i na -20°C
- ušteda električne energije
- nema naponskih udara

Optima klima ZadarOptima klima ZadarOptima klima Zadar