Zašto je potrebno redovito servisirati klima uređaj?

Klima uređaj potrebno je redovito servisirati i očistiti barem jednom godišnje, da bi smo osigurali:

  • pravilan rad vašeg klima uređaja
  • što kvalitetniji zrak u prostoriji koji se klimatizira
  • jamstvo na klima uređaj

servis klima uređaja

Bakterije i mikroorganizmi se množe na uređajima koji se neredovito i nepravilno čiste te tako vam mogu ugroziti zdravlje. Neke od bolesti koje mogu izazvati su rinitis, sinusitis, konjunktivitis, upala uha, iritacije sluznice očiju, nosa i grla, kašalj, glavobolje pa čak i upalu pluća. Najopasnija bakterija koja može nastaniti klima uređaj je i legionela, koja izaziva tzv. legionarsku bolest.

Kako se radi čišćenje i servis klima uređaja?

Prilikom servisiranja klima uređaja svi se filteri čiste, peru i dezinficiraju kako bi mogli besprijekorno odraditi svoju zadaću – pročišćivanje zraka u prostoriji. Uz same filtere, čisti se i dezinficira isparivač zraka kemijskim sredstvima što je izuzetno bitno upravo zbog nastanka bakterija i gljivica. Također se čisti kada kondenzata, kanalica isparivača, turbina ventilatora te odvodno crijevo kondenzata propuhivanjem i vodom. Na kraju čišćenja radi se provjera svih funkcija uređaja.

servis klima uređaja

Koliko košta servis?

Godišnji servis čišćenja košta od 350 kn za klima uređaj do 5 kW.

POPUSTI

Posebna online ponuda

kn50

Popust na čišćenje klime
ISPRINTAJ

Molimo prezentirati kupon prije izvršenja usluge.

Što drugi kažu o nama

Imate pitanja?
Kontaktirajte nas!

Slobodno nam se javite s vašim upitom. Odgovorit ćemo vam u najkraćem roku. Ukoliko treba izlazak na teren javite nam se telefonom.

Tel. +385 241 801