Grijanje na klima uređaj

Grijanje na klima uređaj postaje sve popularniji način grijanja na struju zbog svoje ekonomičnosti i komfora. Današnji inverter modeli klima uređaja su tehnološki vrlo napredni te mogu grijati i na temperaturama nižim od 15oC. Uz odabir adekvatnog i kvalitetnog klima uređaja grijanje će vam biti dostupno pritiskom na tipku daljinskog upravljača u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

daikin inverter klima

U našoj ponudi imamo inverterske modele klima uređaja renomiranih svjetskih proizvođača po povoljnim cijenama.

Pošaljite nam upit.

Podno grijanje

Podno grijanje je najkomforniji način grijanja koji nema cirkulaciju prašine te ne suši zrak, a raspodjela topline je ravnomjerna kroz cijelu površinu stana ili kuće. It tog razloga je i zdravstveno prihvatljivije od klasičnog radijatora.

podno grijanje optima klima

Za razliku od radijatorskog grijanja, podno grijanje ne funkcionira na principu konvekcije topline i kružnog strujanja zraka. Možemo reći da podno grijanje funkcionira kao jedan veliki radijator jer se zagrijana voda na odgovarajuću temperaturu distribuira od centralnog izvora do poda te tako prolazeći kroz cijevi na podu zagrijava cijelu površinu.

Dizalica topline ili toplinska pumpa

Dizalice topline, nazvane još i toplinske pumpe, koriste energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka te preko sustava grijanja prenose toplinu u predviđen prostor. Ne proizvode štetne plinove te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama.

daikin dizalica topline

Sustav se može vrlo jednostavno primijenit i na već postojeće instalacije. Osim toplinske energije ovim sustavom je moguće osigurati i potrošnu toplu vodu za kućanstvo tijekom cijele godine.

Osim toga za vrijeme ljetnih mjeseci dizalice topline se koriste za hlađenje objekta stoga je i ovo jedan pokazatelj popularnosti ovog sustava.

Pročitaj više o dizalicama topline OVDJE.

Centralno grijanje

Za centralno grijanje možemo reći da je to najčešći sustav grijanja, kako u obiteljskim domovima tako i u javnim objektima, posebice u kontinentalnom dijelu Hrvatske. To je vrsta grijanja kod kojeg se toplina proizvodi centralno u zajedničkom uređaju ili postrojenju (kotlovnici) te se pomoću medija za prijenos topline (voda, zrak ili para) dovodi u pojedine prostorije pomoću cijevi koje zagrijava grijaćim tijelima (radijatorima).

centralno grijanje zadar

Centralni sustav grijanja sastoji se od:

  • Generatora topline (npr. kotao na pelete)
  • Sustav za distribuciju topline (cijevi)
  • Ekspanzijske posude
  • Sustav za predaju topline (radijatori)

Energent čija energija se koristi za stvaranje toplinske:

  • Plin
  • Lož ulje
  • Bio masa
  • Električna energija
  • Solarna energija
  • Toplina iz okoliša (toplinske pumpe)

Trebate li savjet vezan uz bilo koju vrstu grijanja obratite nam se s povjerenjem.

POPUSTI

Posebna online ponuda

%5

Popust na ugradnju
ISPRINTAJ

Molimo prezentirati kupon prije izvršenja usluge.

Što drugi kažu o nama

Imate pitanja?
Kontaktirajte nas!

Slobodno nam se javite s vašim upitom. Odgovorit ćemo vam u najkraćem roku. Ukoliko treba izlazak na teren javite nam se telefonom.

Tel. +385 241 801